Luns 25 de Xuño de 2018

O Concello inicia a 5ª fase do paseo marítimo, unhas obras que teñen como obxectivo dar máis protagonismo ao mar e favorecer a accesibilidade á praia de Riazor


O proxecto inclúe unha solución graduada en forma de miradoiro e dúas ramplas que favorecerán o acceso ao areal

O alcalde da Coruña, Carlos Negreira, visitou esta o inicio da 5ª fase do plan de reordenación do bordo litoral coas obras de modernización do paseo marítimo no tramo da praia de Riazor entre a praza de Portugal e a Coiraza do Orzán. Cun presuposto de 668.525 euros, o proxecto estará rematado para a celebración de San Juan do próximo ano e para o inicio da tempada de praias en verán.
“Hoxe empezamos as obras da 5ª fase do paseo marítimo, unha obra necesaria que arranca do concurso de ideas ao que se presentaron 83 propostas”, explicou o alcalde, quen destacou que o novo proxecto se axusta precisamente ás tres premisas básicas que se extraeron do devandito concurso: dar máis protagonismo ao mar, achegar os cidadáns á costa e conseguir unha maior accesibilidade á praia.
O Concello adxudicou esta 5ª fase do proxecto, á que se presentaron 21 ofertas, á Unión Temporal de Empresas (UTE) Ogmios Proyecto e Operis Obras e Mantemento por un importe de 668.525 euros, o que supuxo unha rebaixa do 21% con respecto ao presuposto de licitación, un aforro de máis de 178.000 euros. O alcalde detallou que o obxectivo é que as obras estean rematadas para a tempada de praias do próximo verán e para a celebración de San Juan.
Carlos Negreira destacou que, dentro da filosofía de mellorar o acceso ás praias e a imaxe do paseo marítimo, as obras inclúen unha solución graduada en forma de miradoiro, unha experiencia que xa se probou con éxito no tramo máis próximo ao Praia Club. Deste xeito, sálvase o desnivel actual entre o paseo e a praia. Os novos tramos de bancada programados pola Concellaría de Infraestruturas estarán ancorados ao muro do paseo e cumprirán unha dobre función:
ou Servirán como zona de estanza para desfrute da praia.
ou Mejorar a accesibilidade ao areal e poñer fin ás barreiras arquitectónicas do pasado. Para conseguilo:
1. No acceso próximo á Coiraza, colocarase unha rampla de formigón imprimido -cunha pendente do 6%- para substituír unha das escaleiras de acceso á praia; mentres que outra escaleira se modifica para que sexa perpendicular ao muro do paseo
2. No acceso máis próximo á rúa Pondal, modifícase a rampla para que a pendente pase do 18,5% ao 6% de desnivel. Ademais, a escaleira tamén se modifica para que sexa perpendicular ao paseo.
3. Recrécense as tres plataformas que se encontran baixo os accesos actuais para reducir a cota entre o paseo e o areal.